به گزارش همشهری آنلاین، میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به گزارشهای حسابرسی صورت گرفته توسط شورای شهر گفت: گزارشهای حسابرسی دارای دو بخش است یک بخش توصیفی که وضع موجود را توصیف و تبیین میکند و بخش دیگر تجویزی است که در بستر آن تکالیف و ابلاغیه شهرداری تهران نشان داده میشود.
مظفر اظهار کرد: ۳۰۶ گزارش معوق حسابرسی از سالهای ۹۶ تا ۹۹ تهیه شده است و این گزارشها نشان میدهد در مناطق، مؤسسات، سازمانها و شرکتهای شهرداری بیش از ۵۶۱ میلیارد تومان چکهای وصول نشده و مطالبه وجود دارد.
او با بیان اینکه از این مبلغ ۳۲۴ میلیارد تومان مربوط به چکهایی هستند که رقم آنها بیش از یک میلیارد تومان است، اظهار کرد: البته اگر این چکها را با توجه به نرخ روز محاسبه کنیم به بیش از هزاران میلیارد تومان میرسد و برخی از چکهایی که در مناطق وجود دارند مرتبط به دهه ۷۰ یا ۸۰ هستند.
چکیده صحبتهای حسین مظفر را در زیر میخوانید:
* در سالهای اخیر بی انضباطیهای مالی بسیاری در مناطق، سازمانها و شرکتهای شهرداری تهران به وقوع پیوسته است. باید تاکید کنم که ۵۵ میلیارد تومان چکهای نکول شده و برگشت خورده در منطقه ۱۲ وجود دارد؛ همچنین سه دانگ از پاساژ علاالدین و دو دانگ از پاساژ کتان متعلق به شهرداری است اما نه اسناد مالکیت این مراکز به سمت شهرداری منتقل شده و نه از محل درآمد آن پاساژها شهرداری تهران عوائد مالی را کسب میکند.
* ۹۰ سرقفلی مغازه و مجموعه تجاری و اداری طلب شهرداری تهران در منطقه ۱۲ هست که باید از طریق پیمانکاران منتقل شود و البته مبلغ این مغازهها نیز قابل توجه هستند اما متأسفانه واگذاری آنها انجام نشده است. همچنین ۲۸ واحد آپارتمانی در منطقه ۱۲ به یک شرکت منتقل شده اما حساب کتاب نهایی و مانده حساب شهرداری از این شرکت وصول نشده است. علاوه بر آن ۱۰ پارکینگ طبقاتی در خیابان مولوی نیز طلب شهرداری است و هنوز مطالباتش از آقای م. ر. ف وصول نشده همچنین بابت واگذاری ۴۱ واحد سرقفلی به آقای ح. ک مطالبات شهرداری وصول نشده است و در این زمینه مشکلاتی وجود دارد.
* درباره توافقنامه سال ۹۶ و پروژه مشارکتی مدرسه نجمآبادی با سازمان اوقاف، درحالی که توافقات این امر انجام شده اما اسناد مالکیت این پروژه به درستی منتقل نشده است و شفافیت در این زمینه وجود ندارد همچنین پروژه مشارکتی سجاد در سال ۷۳ با تعاونی ناجا و با فردی به نام ر.و.ز به عنوان متولی امر منعقد شد اما اسناد مالی و ثبت این پروژه هم هنوز تکمیل و وصول نشده است.
* در منطقه ۳ پروژه ملک موسوم به ملاصدرا در جوار بزرگراه شهید چمران در سال ۹۶ به ارزش تقریبی ۴۸۰ میلیارد تومان واگذار شد اما نظریه کارشناس رسمی دادگستری در رابطه با قیمتگذاری این ملک وجود ندارد. همچنین در این منطقه هتل بینالمللی دیدار وجود دارد اما با وجود آنکه شش سال از ساخت آن گذشته کمتر از ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. همچنین پروژه لعل و مجتمع نونهالان نیز انتقال ثبت اسناد و دارایی ندارند.
* در منطقه ۷ با این معضل مواجه هستیم که بیش از ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان چکهای نکول نشده شهرداری از اتاق تعاون شرکتها و افراد مختلف به عنوان طلب وجود دارد و البته اینها متعلق به دهه هفتاد و هشتاد هستند و اگر بخواهیم باز هم آنها را به تاریخ روز محاسبه کنیم، رقمشان بسیار بالا میشود.
* شهرداری منطقه ۷ برای اعطای وام به کارکنان خود از سال ۹۷ مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان را بلوکه کرده است که این موضوع مغایر با قانون است و در کنار آنکه ضوابط اعطای وام مشخص نیست و شفافیت وجود ندارد اصل بلوکه کردن پول برای این کار نیز غیرقانونی است. همچنین برای مجتمع فرهنگی امام رضا (ع) و مجتمع کنار مترو به ارزش تقریبی ۵۵ میلیارد تومان هیچ ثبت اسناد و انتقال دارایی به حساب شهرداری منطقه ۷ انجام نشده است.
* در منطقه ۲۰، سه قطعه زمین بابت پروژه باغ آهو از سوی شهرداری تهران به یکی از نهادهای دولتی واگذار شده اما تعیین تکلیف اسناد مالکیتی و شفاف سازی ثبت اسناد آن انجام نشده است و همچنین مجتمع سینمایی راگا و صدف شهرری نیز سهم هنوز تعیین تکلیف نشده است و بلاتکلیفی وجود دارد.
*۵۹۵ هکتار اراضی عشق آباد در کمربند سبز جنوب تهران دچار لطمه شده است و شهرداری موظف است گزارش کاملی در این رابطه ارائه دهد و در جهت رفع مشکلات اقدام کند. همچنین پروژه خلیج فارس یک پروژه مشارکتی بوده که یک هکتار زمین نیز آورده شهرداری بوده اما شهرداری هیچ نفعی از آن نبرده است.
*تمامی این موارد پس از قرائت در صحن شورا و تصویب به شهرداری ابلاغ میشود و در درجه اول اداره کل حقوقی شهرداری و معاونت امور مناطق و بخشهای ستادی موظف هستند در جهت حل این عارضهها اقدام کنند و ما الزام ایجاد کردهایم که هر شش ماه یک بار گزارش عملکرد این موارد در جهت حسابرسی به صحن شورای شهر تهران تقدیم شود.
نظر شما